Lichaam, waar breng je me heen

De titel van deze afdeling is ontleend aan een gedicht van Rutger Kopland. In deze afdeling gedichten over het kwetsbare lichaam. How fragile we are. Veelal worden de gedichten gevolgd door kort commentaar, soms door een uitgebreidere beschouwing.

 

Voorjaar 2018 ben ik met het verzamelen van gedichten over dit thema begonnen, aanvankelijk op mijn weblog een lege bladzij. Het ligt in de bedoeling, om de komende tijd meer gedichten in deze afdeling te plaatsen. Voor gedichten over het specifieke thema SOLK  (somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten) houd ik me aanbevolen.

 

Disclaimer
Er heeft niet altijd overleg met rechthebbenden over het plaatsen van de gedichten in deze afdeling plaatsgevonden. Aan bevriende dichters heb ik altijd toestemming gevraagd. Bij de gedichten van andere dichters ga ik ervanuit, dat het plaatsen van een enkel gedicht in deze afdeling hen niet schaadt. Misschien draagt het eerder bij aan de verspreiding van hun werk. Mochten echter rechthebbenden wensen dat een bepaald gedicht van deze site verwijderd wordt, neem dan svp contact met mij op.

 

#gedicht #dichter Lunetten #Utrecht #gedicht over lichamelijke klachten #poëzie #gedicht over ouderdom #reimvrees #poeziekte #oudere dichters #poëzie over SOLK

Reacties zijn gesloten.