Links

 

Op deze pagina allereerst een aantal websites van bevriende dichters. Tevens literaire weblogs en interessante websites over taal, poëzie en literatuur

Dichters:

Alja Spaan Alja Spaan, voorzitter Meander. Blog met elke ochtend een nieuw gedicht, en nieuws over poëzieactiviteiten rond Alkmaar (Reuring)

Inge Boulonois

Inge Boulonois, dichter te Heerhugowaard, 2011 – 2015 stadsdichter aldaar. Van origine beeldend kunstenaar. Schrijft graag over kunst, en beoefent ook light verse.

Joris Miedema

Joris Miedema, dichter te Alkmaar. Publiceerde in 2017 De dood en drie andere gedichten, waarin ook het gedicht ‘Ballonade’ (zie elders op deze website) is opgenomen.

Marion Steur

Marion Steur, dichter te Utrecht. ‘Schildert gedichten en vertaalt tekst’.

Marten Janse

Marten Janse, dichter en wandelcoach. Sinds 2010 drijvende kracht achter de Haarlemse Dichtlijn

   
   

 

Literaire weblogs:

De literaire werkplaats

Gerard Beentjes, Eemnes. Landelijke locatie met verschillende activiteiten op het gebied van proza, poëzie, beeldhouwen en kleding (Ylva Ybsen). Gerard was dorpsdichter van Laren, en organiseert diverse poëzieprojecten (o.a. op scholen) in de regio

Poëzieleesgroep Brugge

Op deze website brengt Joost Dancet evenals de afgelopen twee jaar uitgebreide achtergrondinformatie over de bundels die in de poëzieleesgroep van boekhandel De Reyghere behandeld worden bijeen. Dit seizoen betreft dat werk van Peter Verhelst, Runa Svetlikova, Benno Barnard en Marije Langelaar.

Het rijmrijk Weblog van Ernst Jan Peters: een reisgids van terzet naar sonnet via anapest en dactylus. Persoonlijke beschouwingen over bundels, over poëzie, vaak didactisch gericht.
   
   

 

Taal, poëzie, literatuur:

Meander poëzie

Poëziewebsite met interviews, recensies, gedichten en maandelijkse analyse van gedichten (klassiekers). Ook als e-mail te ontvangen in een wekelijkse nieuwsbrief.

Laurens Jz. Coster Iedere werkdag een gedicht (redactie: Raymond Noë) – ook als e-mail te ontvangen in een dagelijkse nieuwsbrief

Spelling: Woordenlijst

Hoe schrijf ik dit woord? De Woordenlijst van de Nederlandse Taal van de Nederlandse Taalunie. Op papier beter bekend als het Groene Boekje. Met verantwoording.

Ooteoote

Een ‘online informatieknooppunt’ met o.a. Eerste Indrukken van nieuwe gedichten, Poetry in Motion en Lage Landen Poëzie.

Tzum

Literair weblog, meer gericht op proza en cultuur in brede zin.

Straatpoëzie

Hier zijn ruim 1800 gedichten verzameld die te lezen zijn in de openbare ruimte van Nederland en Vlaanderen. De website is onderdeel van het PhD-onderzoek dat Kila van der Starre aan de Universiteit Utrecht doet naar ‘poëzie buiten het boek’.

   
   
   
   

Reacties zijn gesloten.