Links

 

deze pagina is nog in constructie – scrol naar beneden voor handige links over taal, poëzie en literatuur

Dichters:

Alja Spaan Alja Spaan, voorzitter Meander. Blog met elke ochtend een nieuw gedicht, en nieuws over poëzieactiviteiten rond Alkmaar (Reuring)
De literaire werkplaats

Gerard Beentjes, Eemnes. Landelijke locatie met verschillende activiteiten op het gebied van proza, poëzie, beeldhouwen en kleding (Ylva Ybsen). Gerard was dorpsdichter van Laren, en organiseert diverse poëzieprojecten (o.a. op scholen) in de regio

Inge Boulonois

Inge Boulonois, dichter te Heerhugowaard, 2011 – 2015 stadsdichter aldaar. Van origine beeldend kunstenaar. Schrijft graag over kunst, en beoefent ook light verse.

Joris Miedema

Joris Miedema, dichter te Alkmaar. Publiceerde in 2017 De dood en drie andere gedichten, waarin ook het gedicht ‘Ballonade’ (zie elders op deze website) is opgenomen.

Marion Steur

Marion Steur, dichter te Utrecht. ‘Schildert gedichten en vertaalt tekst’.

   
   
   
   

 

Taal, poëzie, literatuur:

Meander poëzie
website deze zomer in revisie

Poëziewebsite met interviews, recensies, gedichten en maandelijkse analyse van gedichten (klassiekers). Ook als e-mail te ontvangen in een wekelijkse nieuwsbrief.

Laurens Jz. Coster Iedere werkdag een gedicht (redactie: Raymond Noë) – ook als e-mail te ontvangen in een dagelijkse nieuwsbrief

Spelling: Woordenlijst

Hoe schrijf ik dit woord? De Woordenlijst van de Nederlandse Taal van de Nederlandse Taalunie. Op papier beter bekend als het Groene Boekje. Met verantwoording.

Ooteoote

Een ‘online informatieknooppunt’ met o.a. Eerste Indrukken van nieuwe gedichten, Poetry in Motion en Lage Landen Poëzie.

Poëzieleesgroep Brugge

Op deze website brengt Joost Dancet evenals de afgelopen twee jaar uitgebreide achtergrondinformatie over de bundels die in de poëzieleesgroep van boekhandel De Reyghere behandeld worden bijeen. Dit seizoen betreft dat werk van Peter Verhelst, Runa Svetlikova, Benno Barnard en Marije Langelaar.

Tzum

Literair weblog, meer gericht op proza en cultuur in brede zin.

Straatpoëzie

Hier zijn ruim 1800 gedichten verzameld die te lezen zijn in de openbare ruimte van Nederland en Vlaanderen. De website is onderdeel van het PhD-onderzoek dat Kila van der Starre aan de Universiteit Utrecht doet naar ‘poëzie buiten het boek’.

   
   
   
   
   

Reacties gesloten.